اخبار, چاپ اول, فرهنگی, کتاب

از سوی انتشارات سروش؛ کتاب «مبانی لیبرالیسم کلاسیک» منتشر شد

چاپ نخست کتاب «مبانی لیبرالیسم کلاسیک» تألیف ایمون باتلر با ترجمۀ محمدامین کشاورزحداد و محمدوحید جوکار از سوی انتشارات سروش منتشر و روانه بازار نشر شد.
به گزارش روابط‌عمومی انتشارات سروش؛ لیبرالیسم کلاسیک یکی از مهم‌ترین فلسفه‌های سیاسی و اجتماعی مدرن است. در واقع می‌توانیم بگوییم تلاش‌های معتقدان به این مجموعه از اندیشه‌ها، برای خلق جهان مدرن بسیار تعیین‌کننده بود. بدون کارزارها، استدلالات، تفکر و تحلیل افرادی که خود را لیبرال‌های کلاسیک معرفی می‌کردند، بسیاری از ویژگی‌های اساسی مدرنیته مانند رشد پایدار قوی، خصوصی‌ کردن هویت دینی و لغو برده‌داری به وجود نمی‌آمد.
لیبرالیسم کلاسیک با وجود اهمیت آن، امروزه به‌درستی درک نشده و اغلب (در موارد بسیاری از روی عَمد) به غلط معرفی شده و با دیگر نحله‌های فکری، به ویژه محافظه‌کاری، اشتباه گرفته می‌شود. یک مشکل خاص، شیوه استفاده آمریکایی‌ها از اصطلاح لیبرال به معنای «سوسیال دموکرات» است، به این صورت که در جهان انگلیسی‌زبان، معتقدان به لیبرالیسمِ سنتی مجبور شده‌اند برچسب جدیدی برای ایده‌های خود پیدا کنند (در اروپای قاره‌ای که «لیبرال» معنای سنتی خود را حفظ کرده، چنین نیست). لیبرتارین به طور گسترده‌ای به کار می‌رود اما به دلایل مختلفی این نیز نمی‌تواند رضایت‌بخش باشد.
یکی از ویژگی‌های ارزشمند کتاب، نحوۀ ارائه تفاوت‌ها و گونه‌هاست اما با این وجود همچنان یک رویکرد منسجم به اندیشۀ سیاسی و سؤالات مربوط به سیاست‌های عمومی باقی می‌ماند (البته همین امر را می‌توان در مورد سوسیالیسم و محافظه‌کاری نیز گفت). فکر کردن دربارۀ سؤالاتی که مطرح می‌شود و راه‌های بررسی بیشتر آنها ارزشمند است.
هدف این کتاب، ارائۀ مقدمه‌ای ساده بر اصول، شخصیت‌ها و تحولات اساسی در لیبرالیسم کلاسیک است. این کتاب برای دانشجویان و خوانندگان آشنا به بحث اما غیرمتخصص طرح شده است که ممکن است مفاهیم کلی آزادیِ اجتماعی، سیاسی و اقتصادی را درک کنند اما به دنبال ارائه‌ای نظام‌مند از عناصر اساسی آن هستند.
این کتاب، لیبرالیسم کلاسیک را به گونه‌ای بحث می‌کند که طیف وسیعی از دیدگاه‌ها را دربرگیرد. همۀ این دیدگاه‌ها، آزادی فردی و به حداقل رساندن خشونت را از اولویت‌های اصلی خود می‌دانند اما ممکن است از جایی نزدیک به لیبرترینیسم در یک سو تا دیدگاه‌های محافظه‌کارانه‌تر در سمت دیگر را شامل شوند. این کتاب، لیبرال‌های کلاسیک را معتقدان راسخ به آزادی فردی می‌داند، در حالی که معتقدند حداقل تا حدی تصدی حکومت‌ها و عدالت برای حفظ آن لازم است. بحث در بین لیبرال‌های کلاسیک در نقاط مختلف طیف، این است که این نقش حکومت باید تا چه میزان گسترده و موسع باشد.
«ایمون باتلر» مدیر مؤسسۀ آدام اسمیت -یک اتاق فکر پیشرو در سیاست- و دارای مدرک اقتصاد و روان‌شناسی، دکترای فلسفه و دکترای افتخاری ادبیات است. وی در دهۀ 1970 در واشنگتن برای مجلس نمایندگان ایالات متحده کار و قبل از بازگشت به انگلستان برای کمک به تأسیس مؤسسۀ آدام اسمیت، در کالج هیلزدِیْل میشیگان فلسفه تدریس ‌می‌کرد. او همچنین برندۀ سابق جایزه ملی کسب و کار آزاد انگلستان است.
ایمون نویسندۀ کتاب‌هایی دربارۀ اقتصاددانان پیشگام، «میلتون فریدمن»، «فردریش هایک» و «لودویگ فون میزس» و مقدمه‌ای بر مکتب اتریشی علم اقتصاد و فشردۀ ثروت ملل است. او برای مؤسسۀ امور اقتصادی (IEA)، مقدمه‌هایی درباره آدام اسمیت، لودویگ فون میزس و نظریۀ انتخاب عمومی نگاشته است. کتاب «بنیادهای یک جامعۀ آزاد» او برندۀ جایزۀ فیشر در سال 2014 شد. او یکی از نویسندگان «تاریخچه کنترل دستمزد و قیمت» و همچنین سری کتاب‌هایی در زمینۀ ضریب هوشی است. آثار مشهور اخیر وی، «بهترین کتاب دربارۀ بازار»، «دولت پوسیدۀ انگلیس» و «مانیفست جایگزین» توجه زیادی را به خود جلب کرد. همچنین او یکی از یکی از چهره‌های مورد وثوق رسانه‌هاست.
چاپ نخست این کتاب در 148 صفحۀ رقعی، شمارگان 100 نسخه و با قیمت 148.000 تومان توسط انتشارات سروش در اختیار علاقمندان به مباحث این حوزه قرار گرفته است.
علاقه‌مندان برای تهیه این کتاب می‌توانند از طریق فروشگاه با شمارۀ 88310610 و فروشگاه اینترنتی با شمارۀ 66415401 تماس حاصل نمایند. همچنین از طریق پیام‌رسان‌های بله و ایتا انتشارات سروش به شماره 09921605119 و یا با مراجعه به سایت سروش www.soroushpub.com، برای تهیه کتاب اقدام نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *