اخبار انتشارات سروش
چاپ ششم کتاب “حیّبن یقظان و سلامان و ابسال” تالیف دکتر سید ضیاءالدین سجادی از سوی انتشارات سروش منتشر و روانه بازار نشر شد.
«حي بن يقظان» یعنی «زنده پسر بیدار». هر دو کلمه صفت به جای موصوف است که اضافه بنوت یافته به این جهت مرحوم استاد فروزانفر در ترجمه حي بن يقظان ابن طفیل، به قاعده زبان فارسی که نام پسر به پدر اضافه می شود، آن را «زنده بیدار»ترجمه کرده است. این قصه تمثیلی عرفانی است و چنانکه خواهیم دید، به گفته بعضی، غموض و پیچیدگی و رمز دارد. قصه را نخستین بار فیلسوف بزرگ، ابو علی سینا، هنگامی که در قلعه فردجان از قریههای همدان مخبوس بود نوشت. داستان زندانی شدن او در این قریه چنین است:
دشمنان شیخ الرئيس نزد تاج الدوله شیخ را به ارتباط با ابو جعفر کاکویه منسوب کردند و تاج الدوله شیخ را چهار ماه در فردجان زندانی کرد. شیخ الرئیس هنگام ورود به قلعه قصیده ای گفت که یک بیت آن این است:
دخولي باليقين كمـا تـــراه وكل الشك في أمر الخروج
در هر حال شیخ، در این زندان بغیر از قصهه حي بن يقظان، كتاب الهدايه و رسالة الطير وكتاب القولنج را نیز تصنیف کرده است.
در رساله قضا و قدر ابن سینا که احتمالاا ترجمه و شرح ابو عبيد جوزجز (مترجم حي بن يقظان) است، شارح به حى بن يقظان اشاره کرده از جمله گفته است: « … و آن سخن پس از این که قصۀ حی بن یقظان گوید، ظاهر شود که او به «حی يقظان» عقل فعال خواهد. چنانک در رساله حى يقظان شرح داده است و در صحبت رفيقان مجادل تشبّح عقل فعال صورت نبندد.
و این مطلب در شرح سخن شیخ الرئیس است که از رفیقی و همراهی سخن می گوید که در بحث و گفتگو طریق مجادله پیش میگیرد و می پندارد که مراد او به طریق مجادله برآید، و شارح اضافه میکند که مراد شیخ از همراه همسفر نیست؛ بلکه نظرش این است که به یک حالت روحانی از خواص اولیاء اشاره کند که «غیبت از بشریت است و صوفیان آن را فنا می خوانند و حکماء سکون قوای بدنی گویند»؛ اما در متن این رساله هم به حي بن يقظان و سلامان و ابسال اشاره دارد.
چاپ ششم این اثر در 272 صفحه وزیری، شمارگان 500 نسخه و با قیمت 340.000 تومان توسط انتشارات سروش در اختیار علاقمندان به مباحث این حوزه قرار گرفته است.
علاقهمندان برای تهیه این کتاب میتوانند از طریق فروشگاه با شماره 88310610 یا فروشگاه اینترنتی با شماره 66415401 تماس حاصل نمایند. همچنین از طریق اینستاگرام انتشارات سروش به نشانی@soroushpub_com، واتساپ به شماره 09301949130 یا با مراجعه به سایت سروش www.soroushpub.com، برای تهیه کتاب اقدام نمایند.