با حضور پژوهشگران سلامت روان و فعالان رسانه‌ای برگزار شد:
رونمایی مجموعۀ «سلامت روان به زبان ساده (پویه)»

به گزارش روابط‌عمومی انتشارات سروش؛ صبح سه‌شنبه 14 بهمن ماه، فرهنگسرای رسانه میزبان مراسم رونمایی مجموعه‌ای بود که به همت انتشارات سروش و شبکۀ سلامت سیما به چاپ رسیده است. مجموعۀ حاضر حاصل ساعت‌ها جلسات کارشناسی است که در سروش برگزار شده است. این نشست‌ها با همت دکتر علیرضا رحیمی (مدیرعامل سروش) و دکتر زهرا جعفری تهیه‌کنندۀ برنامۀ موفق پویه _که از شبکۀ سلامت به روی آنتن رفته است_ با حضور کارشناسان حوزۀ سلامت روان برگزار شدند و ماحصل آن مجموعه‌ای است که همانگونه که از عنوانش پیداست قصد دارد خوانندگان را با زبانی ساده با راهکارهایی آشنا کند که به بهبود سلامت روان منجر خواهد شد.
عناوین این مجموعه هر کدام یکی از ابعاد استرس در زندگی امروز را هدف قرار داده‌اند:
استرس خوب است یا بد؟
چگونه استرس را به قدرت تبدیل کنیم
چگونه بر استرس در محیط کار غلبه کنیم
چگونه بر استرس در دنیای دیجیتال غلبه کنیم
غلبه بر استرس؛ دستیابی به زندگی معنادار
چگونه با تغییر سبک زندگی بر استرس غلبه کنیم
غلبه بر استرس با مدیریت زمان
چگونه به ناخن‌جویدن غلبه کنیم
خواب آرام در شب‌های پراسترس
سخنران نخست این نشست دکتر زهرا جعفری بود و ضمن اشاره به شکل‌گیری برنامۀ «پویه» در روزهای دشوار کرونا که با هدف همراهی با خانواده‌ها در شرایط بحرانی متولد شده بود افزود: این برنامه تلاش داشت با زبانی ساده و علمی، مهارت‌های مدیریت استرس را در اختیار مردم قرار دهد. به گفته او، پس از استقبال مخاطبان، ایده تبدیل این محتوا به کتاب شکل گرفت تا مطالبی که پیش‌تر در قالب تصویر ارائه شده بود، در قالب نوشتار نیز ماندگار و در دسترس باقی بماند. او توضیح داد که مجموعه کتاب پویه که از نام برنامه‌های با همین نام وام گرفته شده است، در واقع قالب کتابی یک آیتم دو دقیقه‌ای در قالب انیمیشن 75 قسمتی است که با زحمت فراوانی به شکل کتاب درآمده و به زیور طبع آراسته شده است.
در ادامه مراسم دکتر علیرضا بهفر، قائم‌مقام شبکه سلامت سیما با نگاهی کلان‌تر به موضوع سلامت پرداخت. او نقش رسانه‌ها را در ارتقای سواد سلامت مردم تعیین‌کننده دانست و تأکید کرد که پیشگیری در حوزه سلامت روان، بدون اطلاع‌رسانی گسترده و آموزش همگانی ممکن نیست. از نگاه او، مجموعه «پویه» نمونه‌ای روشن از پیوند رسانه و آموزش عمومی است؛ تلاشی برای تبدیل دانش تخصصی به محتوایی قابل فهم برای عموم مردم.
دکتر علیرضا رحیمی، مدیرعامل انتشارات سروش، در سخنان خود به ضرورت تولید منابع بومی در حوزه روان‌شناسی اشاره کرد و گفت: مجموعه «روان‌شناسی به زبان ساده» گامی است جدی در مسیر ارائه کتاب‌های کاربردی و بومی‌سازی‌شده. وی تأکید کرد که این کتاب‌ها با زبانی روان نوشته شده‌اند تا در موقعیت‌های واقعی زندگی به کمک مخاطبان بیایند.
دکتر محمدمهدی شمس‌الدین نویسنده مجموعه، درباره روند تألیف این ۹ جلد توضیح داد، او گفت تلاش کرده است تجربه‌های بالینی، دانش علمی و نیازهای واقعی مردم را در کنار هم قرار دهد. وی ساده‌نویسی و در عین حفظ دقت علمی را از دشوارترین بخش‌های کار شمرد و افزود: هدف این بوده که خواننده احساس کند نویسنده در کنار او نشسته و گام‌به‌گام راهکارهایی عملی ارائه می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *