اخبار, تجدید چاپ, فرهنگی, کتاب

کتاب «آنها چگونه تصمیم می‌گیرند؟» به چاپ دوم رسید

چاپ دوم کتاب «آنها چگونه تصمیم می‌گیرند؟» نوشته ابراهیم شکوری از سوی انتشارات سروش منتشر و روانه بازار نشر شد.
به گزارش روابط‌عمومی انتشارات سروش؛ کتاب «آنها چگونه تصمیم می‌گیرند» تألیف ابراهیم شکوری که با همکاری تهمینه بختیاری رنانی آماده شده، در واقع تلاشی برای درک الگوی کارکردی اندیشکده‌های دست‌اندرکار در سیاست خارجی آمریکاست. این کتاب شاید بتواند‌ به شناخت بیشتری برای علاقه‌مندان‌ به فهم فرآیند سیاست‌گذاری خارجی آمریکا کمک کند.
یکی از کارکردهای بسیار مهم اتاق‌های فکر در جهان تولید گفتمان است (2002 ،Foucault). گفتمان مجموعه قواعد و الگوها و معیارهایی است که در محدوده زمانی و مکانی ویژه، خود را بر افرادی که در محدوده آن قرار دارند، تحمیل می‌کند و انواع کنش‌های آنان را که بر اساس قواعد و معیارهای آن گفتمان صورت می‌گیرد، تحت تأثیر قرار می‌دهد (29 :2015 ،Armstrong). از دیدگاه لاکلا و موفه، گفتمان، تصور و فهم افراد از واقعیت‌های جهان اجتماعی را شکل می‌دهد و شیوه‌ای از تولید معنایی غالب است. پالتریج معتقد است گفتمان‌ها عاری از ایدئولوژی نیستند و ایدئولوژی گفتمان را شکل می‌دهد (1989 ،Rasula). نیز ایدئولوژی را نقطه کانونی گفتمان می‌داند. براین اساس، گفتمان دارای دال مرکزی است که همانند میدان مغناطیسی، دیگر مفاهیم و نشانه‌های هر مکتب را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد و این دال مرکزی، همان ایدئولوژی است. با این حال، اغلب صاحب‌نظران یکسان انگاری گفتمان و ایدئولوژی را رد کرده‌اند. از نظر آن‌ها، ایدئولوژی شامل نگرش‌ها و اعتقادات بنیادین هر گروه اجتماعی است؛ اما گفتمان، وسیع‌تر از آن و شامل همه کنش‌ها و صورت‌های حیات اجتماعی و سیاسی نهادها و سازمان‌هاست (سلطانی‌فر، 1396: 12). اصطلاح تحلیل گفتمان، نخستین بار در سال 1952 در مقاله‌ای از زلیک هریس، زبان شناس معروف، به کار رفته است.
شکوری که دو دهه گذشته به علت رشته تحصیلی و علاقه‌اش، همواره با حوزه‌های سیاسی درون کشور و همچنین دو سال زندگی در لبنان با مسائل منطقه غرب آسیا و نهایتاً حضور شش ساله در نیویورک و مقر سازمان ملل متحد، با مسائل و اخبار اصلی آمریکا و جهان از نزدیک سروکار داشته‌ معتقد است، در این زمینه یعنی نقش آفرینی اندیشکده‌ها در حوزه تصمیم‌سازی کشور، هنوز در ابتدای راه هستیم و پژوهشگران علاقه‌مند، سایر زمینه‌های موثر در فرآیند تصمیم‌سازی آمریکا مانند حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، محیط زیست و… را نیز با همین نگاه اتاق‌های فکر «مهندسی معکوس» معرفی کنند و نتایج را در اختیار مخاطب داخلی اعم از تصمیم ساز و تصمیم‌گیر قرار دهند.
علاقه‌مندان به حوزه مسائل آمریکا به ویژه جویندگان شناخت عوامل تاثیرگذار در تصمیم‌سازی این کشور، دانشجویان رشته‌های علوم سیاسی، روابط بین‌الملل و مطالعات منطقه‌ای آمریکای شمالی و پژوهشگران این عرصه، مخاطب اصلی این کتاب هستند. اما از آنجا که مثال‌های ملموسی در این کتاب در موضوعات مختلف ارائه شده، محتوای آن برای مخاطب عام نیز جاذبه دارد.
چاپ دوم این کتاب در 254 صفحۀ وزیری، شمارگان 500 نسخه و با قیمت 270.000 تومان توسط انتشارات سروش در اختیار علاقمندان این حوزه قرار گرفته است.
علاقه‌مندان برای تهیه این کتاب می‌توانند از طریق فروشگاه با شمارۀ 88310610 و فروشگاه اینترنتی با شمارۀ 66415401 تماس حاصل نمایند. همچنین از طریق پیام‌رسان‌های بله و ایتا انتشارات سروش به شماره 09921605119 و یا با مراجعه به سایت سروش www.soroushpub.com، برای تهیه کتاب اقدام نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *