چاپ شانزدهم کتاب «فرهنگ کردی – فارسی» تألیف مرحوم استاد ههژار (عبدالرحمن شرفکندی) از سوی انتشارات سروش منتشر و روانه بازار نشر شد.
به گزارش روابطعمومی انتشارات سروش؛ کتاب «فرهنگ کردی – فارسی» تألیف مرحوم استاد ههژار (عبدالرحمن شرفکندی) به ویراستاری محمدماجد مردوخ روحانی، که در زمان انتشار خود در سال 1369 اولین فرهنگ «کردی» به «کردی و فارسی» و در عین حال جامعترین «فرهنگ کردی» بود، در طی این مدت همچنان موقعیت بیهمتای خود را حفظ کرده و مطلوب اهل زبان واقع بوده به طوری که به چندین چاپ رسیده است. مؤلف ادیب این اثر گرانقدر و اندک همکاران فاضل او کوشیدهاند که در کار گردآوری و تدوین واژگان این فرهنگ محدود به گویش یا حتی لهجۀ خاصی از زبان کردی نباشند. حاصل کاری که با این رویکرد و با سرمایهگذاری و همت مدیریت دوراندیش انتشارات سروش با صرف چندین سال وقت به سامان رسید فرهنگنامهای شد که حدود 28000 مدخل از هـر پنـج لهجـۀ اصلی زبان کردی کشـورمان را، که از شمـال آذربایجـان تا جنـوب لرستـان پراکندهاند، در برگرفته است. در صفحات آغازین کتاب راهنمای خط و کتابت در زبان کردی هم آمده است.
استاد عبدالرّحمن شرفکندی، مشهور و متخلص به «ههژار» ادیب، شاعر، نویسنده، مترجم و مُبارز نامدار در1300 شمسی، در مهاباد بهدنیا آمد. کودکی و نوجوانی را به فراگرفتن علوم دینی گذراند. در هفدهسالگی پدرش از دنیا رفت و او عهدهدار ادارۀ خانواده و مجبور به ترک تحصیل و پرداختن به کسبوکار شد، اما دست از مطالعه و سرودن شعرهای آتشین میهنی نکشید تا جاییکه در 20 سالگی شاعر ملی کُرد لقب گرفت.
ههژار 25 ساله بود که به دلیل اشعارش ناگزیر همسر و فرزند را ترک کرد و از کشور گریخت و 30 سال، زندگیِ دشواری را با نامهای مختلف و در کشورهای دور و نزدیک گذراند. او در عراق، علاوه بر شرکت در مبارزات و فعالیتهای اجتماعی، آثار ارزندهای خلق کرد و عضو ثابت مجمع علمی شد. در 1354به ایران بازگشت و در فرهنگستان ادب و سپس در انتشارت سروش مشغول به کار شد.
آثار ماندگاری از تألیف، تدوین و ترجمه از استاد شرفکندی، به یادگار مانده که برخی در انتشارات سروش چاپ شده است.
چاپ شانزدهم این کتاب در 1035 صفحۀ رحلی، شمارگان 500 نسخه و با قیمت 1.400.000 تومان توسط انتشارات سروش در اختیار علاقمندان به مباحث این حوزه قرار گرفته است.
علاقهمندان برای تهیه این کتاب میتوانند از طریق فروشگاه با شمارۀ 88310610 و فروشگاه اینترنتی با شمارۀ 66415401 تماس حاصل نمایند. همچنین از طریق پیامرسانهای بله و ایتا انتشارات سروش به شماره 09921605119 و یا با مراجعه به سایت سروش www.soroushpub.com، برای تهیه کتاب اقدام نمایند.