چاپ هشتم کتاب «گامهای گمشده؛ پژوهشی در مبانی و مفاهیم موسیقی ایرانی» تألیف مرتضی حنانه از سوی انتشارات سروش منتشر و روانه بازار نشر شد.
به گزارش روابطعمومی انتشارات سروش؛ در کتاب «گامهای گمشده؛ پژوهشی در مبانی و مفاهیم موسیقی ایرانی»، مرتضی حنّانه (1368-1301)، محقق بزرگ موسیقی و آهنگساز برجستۀ موسیقی ایران کوشیده است تا آنچه که از موسیقی ایرانی در دسترس است گرفته شود و با کمک معانی و مفاهیم لغات و اصطلاحات متداول، به چگونگی این موسیقی پی برده شود. در واقع هدف حنّانه در این کتاب عبارتاست از، دست یافتن به یک رشته ارتباط منطقی و بهخصوص «نظری» بین اجزای مختلف موسیقی (کمی پریشان) ایران امروز؛ و در این راه کوشیده است که چنانچه تشریح نکتهای دشوار باشد، در حدّ امکان، تا آنجا که به گنگی و ابهام کشیده نشود، مطالب به زبان ساده بیان شود.
بخشهای کتاب عبارتاند از: تفحّص و تعمقی بر آنچه که تا امروز از موسیقی ایران به جای مانده است، اصطلاحات متداول و متروک در موسیقی ایران، دستگاههای موسیقی ایران، ارتباط دستگاه شور با چهار مقام منتسب به آن، گوشههای موسیقی ایرانی، ارتباط بین دستگاهها، گام کنونی موسیقی ایران، کوششی در جستوجوی گام راست، تار ساز ملیّ ایران امروز، سیر تاریخی گام شور، تئوری موسیقی یونان، تئوری موسیقی قرون وسطای رم، کوششی در جستوجوی دوبل گام موسیقی مشرق زمین، و دستگاه همایون و مقام اصفهان.
مرتضی حنانه در اسفند ۱۳۰۱ به دنیا آمد. پدرش مهندس محمد حنانه ملقب به «مدیر» مؤسس مدرسۀ ثروت بود. همو بود که به استعداد فرزندش پی برد و او را به هنرستان عالی موسیقی فرستاد. در سال ۱۳۲۱ موفق به اخذ دیپلم هنرستان عالی موسیقی شد. سپس با همکاری دوستان و رهبری پرویز محمود ارکستر سمفونیک تهران را تأسیس کردند و پس از پرویز محمود و روبیک گرگوریان در سالهای ۱۳۳۱ و ۱۳۳۲ به رهبری ارکستر سمفونیک تهران انتخاب شد. در سال ۱۳۳۳ به رم سفر کرد و در انستیتوی موسیقی مذهبی مقدس واتیکان به تحصیل آهنگسازی نزد مایسترو کاردوچی، استاد کمپوزیسیون، پرداخت. در سال ۱۳۴۳ با همکاری رادیو ایران ارکستر سمفونیک فارابی را پایهگذاری کرد و سال ۱۳۵۰ موفق به اخذ جایزه بهترین موسیقی فیلم ایران برای فیلم فرار از تله شد. او که سازنده موسیقی متن سریال هزاردستان بود در سال ۱۳۶۸ درگذشت.
چاپ هشتم این کتاب در 180 صفحۀ مصور وزیری، شمارگان 500 نسخه و با قیمت 230.000 تومان توسط انتشارات سروش در اختیار علاقمندان به مباحث این حوزه قرار گرفته است.
علاقهمندان برای تهیه این کتاب میتوانند از طریق فروشگاه اینترنتی با شمارۀ 66415401 تماس حاصل نمایند. همچنین از طریق پیامرسانهای بله و ایتا انتشارات سروش به شماره 09921605119 و یا با مراجعه به سایت سروش www.soroushpub.com، برای تهیه کتاب اقدام نمایند.